Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tołpyga pod pierzynką z warzyw

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rybę podziel na cztery porcje i zamarynuj w musztardzie, soli, pieprzu i tymianku. Odstaw na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.
    2. Cebulę i pora pokrój w plastry, czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli.
    3. Rybę panieruj w mące i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    4. Dodaj cebulę, pora, czosnek, podsmaż przez 5 minut, a następnie dodaj pomidory.
    5. Duś pod przykryciem około 15 minut, dodaj śmietanę i gotuj kolejne 10 minut na małym ogniu.
    6. Dopraw do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów