Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Tołpyga pod pierzynką z warzyw

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę podziel na cztery porcje i zamarynuj w musztardzie, soli, pieprzu i tymianku. Odstaw na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.
  2. Cebulę i pora pokrój w plastry, czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli.
  3. Rybę panieruj w mące i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  4. Dodaj cebulę, pora, czosnek, podsmaż przez 5 minut, a następnie dodaj pomidory.
  5. Duś pod przykryciem około 15 minut, dodaj śmietanę i gotuj kolejne 10 minut na małym ogniu.
  6. Dopraw do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz