Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Tołpyga pod pierzynką z warzyw

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę podziel na cztery porcje i zamarynuj w musztardzie, soli, pieprzu i tymianku. Odstaw na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce.
  2. Cebulę i pora pokrój w plastry, czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli.
  3. Rybę panieruj w mące i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  4. Dodaj cebulę, pora, czosnek, podsmaż przez 5 minut, a następnie dodaj pomidory.
  5. Duś pod przykryciem około 15 minut, dodaj śmietanę i gotuj kolejne 10 minut na małym ogniu.
  6. Dopraw do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz