Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Schab rolowany z szynką szwarcwaldzką i żółtym serem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kotlety ze schabu rozbij tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą, żeby nie kaleczyć mięsa. Mięso oprósz solą oraz pieprzem. Czosnek posiekaj. Musztardę wymieszaj z czosnkiem i oregano.
    2. Każdy płat mięsa posmaruj przygotowaną pastą. Połóż plaster szynki, porcję sera i zawiń całość w zgrabną roladkę.
    3. Roladki panieruj najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Następnie smaż na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Roladki podawaj z ziemniakami i warzywami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy