Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pulpeciki meksykańskie z czerwoną fasolą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotuj sos: na patelni rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij na nim ząbek czosnku. Następnie dodaj pomidory i duś całość ok. 30 min. Na koniec dopraw bazylią oraz solą i pieprzem.
  2. Mięso mielone połącz z cebulą, papryką, fasolą, czosnkiem, białkiem, żółtym serem i natką pietruszki. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj bardzo dokładnie na jednolitą masę, dodając porcjami bułkę tartą.
  3. Z masy formuj pulpeciki i smaż na rumiano z wszystkich stron na pozostałym oleju. Po usmażeniu pulpeciki przełóż do sosu pomidorowego i duś razem ok. 10 min.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
6 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz