Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pulpeciki meksykańskie z czerwoną fasolą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Przygotuj sos: na patelni rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij na nim ząbek czosnku. Następnie dodaj pomidory i duś całość ok. 30 min. Na koniec dopraw bazylią oraz solą i pieprzem.
    2. Mięso mielone połącz z cebulą, papryką, fasolą, czosnkiem, białkiem, żółtym serem i natką pietruszki. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj bardzo dokładnie na jednolitą masę, dodając porcjami bułkę tartą.
    3. Z masy formuj pulpeciki i smaż na rumiano z wszystkich stron na pozostałym oleju. Po usmażeniu pulpeciki przełóż do sosu pomidorowego i duś razem ok. 10 min.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    6 głosów