Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wołowina po meksykańsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Cebulę i czosnek posiekaj. Jeżeli używasz ostrej papryczki, to przekrój ją na pół, usuń pestki i również posiekaj. Pomidory sparz we wrzątku, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
    2. Wołowinę oprósz mąką i smaż na rumiano ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę oraz czosnek i smaż dalej 2-3 min. Przypraw mięso solą oraz pieprzem.
    3. Wlej bulion, dodaj pomidory, ostrą paprykę lub papryczkę i duś na małym ogniu około 2 godz. Na 15 min przed końcem duszenia dodaj fasolę szparagową i dopraw potrawę do smaku solą oraz pieprzem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy