Dorsz zapiekany na warzywach z ziołami i oliwą - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Dorsz zapiekany na warzywach z ziołami i oliwą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety przypraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i odstaw na godz. w chłodne miejsce.
  2. Pomidory pokrój na połówki. Obierz ogórka, oczyść marchewkę oraz pietruszkę i pokrój je w paski. Wszystkie warzywa wymieszaj razem z oliwą, skórką otartą z cytryny i ziołami prowansalskimi.
  3. Przygotuj 4 płaty folii aluminiowej i na każdym płacie ułóż porcję warzyw, następnie filet, a na nim łyżeczkę masła. Folię zawiń w zgrabny pakunek i wstaw na 20-25 min do nagrzanego do 180°C piekarnika. Rybę podawaj z ulubionymi dodatkami, posypaną natką pietruszki. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów