Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Dorsz zapiekany na warzywach z ziołami i oliwą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety przypraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i odstaw na godz. w chłodne miejsce.
  2. Pomidory pokrój na połówki. Obierz ogórka, oczyść marchewkę oraz pietruszkę i pokrój je w paski. Wszystkie warzywa wymieszaj razem z oliwą, skórką otartą z cytryny i ziołami prowansalskimi.
  3. Przygotuj 4 płaty folii aluminiowej i na każdym płacie ułóż porcję warzyw, następnie filet, a na nim łyżeczkę masła. Folię zawiń w zgrabny pakunek i wstaw na 20-25 min do nagrzanego do 180°C piekarnika. Rybę podawaj z ulubionymi dodatkami, posypaną natką pietruszki. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz