Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dorsz zapiekany na warzywach z ziołami i oliwą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety przypraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i odstaw na godz. w chłodne miejsce.
    2. Pomidory pokrój na połówki. Obierz ogórka, oczyść marchewkę oraz pietruszkę i pokrój je w paski. Wszystkie warzywa wymieszaj razem z oliwą, skórką otartą z cytryny i ziołami prowansalskimi.
    3. Przygotuj 4 płaty folii aluminiowej i na każdym płacie ułóż porcję warzyw, następnie filet, a na nim łyżeczkę masła. Folię zawiń w zgrabny pakunek i wstaw na 20-25 min do nagrzanego do 180°C piekarnika. Rybę podawaj z ulubionymi dodatkami, posypaną natką pietruszki. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów