Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Dorsz w sosie z krewetkami i ostrą papryką

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Natkę pietruszki, czosnek i cebulę drobno posiekaj. Marchewkę pokrój w półplasterki, a pomidory na połówki. Filety z dorsza podziel na paski szerokości ok. 3 cm, dopraw do smaku solą oraz pieprzem, zapanieruj w mące i usmaż na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy, na złoty kolor. Zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce.
  2. Na pozostałej oliwie przesmaż marchewkę, po 2 min dodaj cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą dołóż pomidory i przypraw całość solą, pieprzem oraz ostrą papryką lub chilli. Wlej bulion oraz wino. Zagotuj i dodaj krewetki.
  3. Sos jest gotowy, kiedy płyn się zredukuje o połowę. Na talerzach połóż kawałki ryby, sos z krewetkami i cząstki cytryny. Całość posyp natką pietruszki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz