Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dorsz w sosie z krewetkami i ostrą papryką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Natkę pietruszki, czosnek i cebulę drobno posiekaj. Marchewkę pokrój w półplasterki, a pomidory na połówki. Filety z dorsza podziel na paski szerokości ok. 3 cm, dopraw do smaku solą oraz pieprzem, zapanieruj w mące i usmaż na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy, na złoty kolor. Zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce.
    2. Na pozostałej oliwie przesmaż marchewkę, po 2 min dodaj cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą dołóż pomidory i przypraw całość solą, pieprzem oraz ostrą papryką lub chilli. Wlej bulion oraz wino. Zagotuj i dodaj krewetki.
    3. Sos jest gotowy, kiedy płyn się zredukuje o połowę. Na talerzach połóż kawałki ryby, sos z krewetkami i cząstki cytryny. Całość posyp natką pietruszki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów