Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Złota szynka pieczona z ziołami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Czosnek posiekaj i dodaj do pozostałych składników (z wyjątkiem bulionu), przygotuj marynatę i natrzyj nią dokładnie mięso. Tak przygotowaną szynkę odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce.
    2. Następnie wstaw mięso do nagrzanego do 220°C piekarnika. Po 15 min zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz je dalej przez 2 godz., co kilkanaście minut podlewając mięso najpierw bulionem, a następnie powstałym w trakcie pieczenia sosem.
    3. Szynkę podawaj pokrojoną w plastry z dodatkiem ulubionych sosów, warzyw i zapiekanych ziemniaków. Możesz również skorzystać z przepisu umieszczonego na opakowaniu.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów