Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Tilapia zawijana w cukinię z sosem veloute

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Z filetów za pomocą ostrego noża zdejmij skórę. Przekrój  je w poprzek na pół, oprósz solą oraz pieprzem i odstaw w chłodne miejsce. Z cukinii wykrój  4 cienkie plastry i przesmaż je do lekkiego zrumienienia na rozgrzanej na patelni oliwie. Zdejmij cukinię i odsącz z nadmiaru tłuszczu.
  2. Na każdym plasterku cukinii ułóż filet, oprósz całość natką pietruszki, koperkiem, solą oraz pieprzem i zwiń w zgrabne roladki. Układaj je w naczyniu żaroodpornym, obłóż masłem i wstaw na 15 min do nagrzanego do 180°C piekarnika.
  3. Przygotuj sos: w rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę i chwilę mieszaj. Tak przygotowaną zasmażkę rozprowadź zimnym bulionem i cały czas mieszając doprowadź do wrzenia. Następnie wlej śmietankę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i ponownie zagotuj. Z tak przygotowanym sosem podawaj roladki z tilapii.

 

Sos:
łyżka masła osełkowego
łyżka mąki
200 ml bulionu
100 ml śmietanki 30%
sól, pieprz

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz