Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś nadziewany oliwkami i porami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Z łososia usuń ostrym nożem skórę, a następnie pokrój go na 8 równych kawałków. Rybę oprósz solą oraz pieprzem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
  2. Pory i oliwki pokrój w krążki, czosnek posiekaj. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pory, kiedy się zeszklą dodaj czosnek, a po kolejnych 2 min dołóż oliwki oraz pokrojoną fetę. Całość wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i odstaw farsz do wystudzenia.
  3. W żaroodpornym naczyniu ułóż obok siebie 4 kawałki łososia. Na każdym ułóż porcję farszu porowego i przykryj drugim kawałkiem ryby. Na wierzchu każdej z wież połóż plaster cytryny i pół łyżki masła. Całość zapiekaj 20 min w nagrzanym do 180°C piekarniku. Potrawę podawaj z sałatką.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz