Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Z łososia usuń ostrym nożem skórę, a następnie pokrój go na 8 równych kawałków. Rybę oprósz solą oraz pieprzem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
- Pory i oliwki pokrój w krążki, czosnek posiekaj. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pory, kiedy się zeszklą dodaj czosnek, a po kolejnych 2 min dołóż oliwki oraz pokrojoną fetę. Całość wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i odstaw farsz do wystudzenia.
- W żaroodpornym naczyniu ułóż obok siebie 4 kawałki łososia. Na każdym ułóż porcję farszu porowego i przykryj drugim kawałkiem ryby. Na wierzchu każdej z wież połóż plaster cytryny i pół łyżki masła. Całość zapiekaj 20 min w nagrzanym do 180°C piekarniku. Potrawę podawaj z sałatką.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5