Łosoś nadziewany oliwkami i porami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Łosoś nadziewany oliwkami i porami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Z łososia usuń ostrym nożem skórę, a następnie pokrój go na 8 równych kawałków. Rybę oprósz solą oraz pieprzem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
  2. Pory i oliwki pokrój w krążki, czosnek posiekaj. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pory, kiedy się zeszklą dodaj czosnek, a po kolejnych 2 min dołóż oliwki oraz pokrojoną fetę. Całość wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i odstaw farsz do wystudzenia.
  3. W żaroodpornym naczyniu ułóż obok siebie 4 kawałki łososia. Na każdym ułóż porcję farszu porowego i przykryj drugim kawałkiem ryby. Na wierzchu każdej z wież połóż plaster cytryny i pół łyżki masła. Całość zapiekaj 20 min w nagrzanym do 180°C piekarniku. Potrawę podawaj z sałatką.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów