Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łosoś nadziewany oliwkami i porami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Z łososia usuń ostrym nożem skórę, a następnie pokrój go na 8 równych kawałków. Rybę oprósz solą oraz pieprzem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
    2. Pory i oliwki pokrój w krążki, czosnek posiekaj. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pory, kiedy się zeszklą dodaj czosnek, a po kolejnych 2 min dołóż oliwki oraz pokrojoną fetę. Całość wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i odstaw farsz do wystudzenia.
    3. W żaroodpornym naczyniu ułóż obok siebie 4 kawałki łososia. Na każdym ułóż porcję farszu porowego i przykryj drugim kawałkiem ryby. Na wierzchu każdej z wież połóż plaster cytryny i pół łyżki masła. Całość zapiekaj 20 min w nagrzanym do 180°C piekarniku. Potrawę podawaj z sałatką.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów