Pstrąg pieczony z sosem ziołowym - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pstrąg pieczony z sosem ziołowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrągi przypraw od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Cytrynę przekrój na pół. Jedną połówkę pokrój na plasterki, a z drugiej wyciśnij sok.
  2. Przy pomocy miksera lub blendera zmiksuj oliwę z miodem, przygotowanym sokiem z cytryny, orzechami, czosnkiem i natką pietruszki.
  3. Pstrągi natnij z jednej strony nożem, a następnie posmaruj przygotowaną wcześniej pastą i ułóż w naczyniu do zapiekania. Piecz 20 min w nagrzanym do 180°C piekarniku. Ryby podawaj z plasterkami cytryny, listkami bazylii i z ulubionymi warzywami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów