Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pstrąg pieczony z sosem ziołowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrągi przypraw od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Cytrynę przekrój na pół. Jedną połówkę pokrój na plasterki, a z drugiej wyciśnij sok.
  2. Przy pomocy miksera lub blendera zmiksuj oliwę z miodem, przygotowanym sokiem z cytryny, orzechami, czosnkiem i natką pietruszki.
  3. Pstrągi natnij z jednej strony nożem, a następnie posmaruj przygotowaną wcześniej pastą i ułóż w naczyniu do zapiekania. Piecz 20 min w nagrzanym do 180°C piekarniku. Ryby podawaj z plasterkami cytryny, listkami bazylii i z ulubionymi warzywami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz