Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Letni pstrąg grillowany z sałatką owocową

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pstrągi natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem.  Listki bazylii podziel na 2 części (2/3 zostaw do ryby, a 1/3 do sałatki). Jedną cytrynę pokrój na ćwiartki, a z drugiej wyciśnij sok. Do każdej ryby włóż ćwiartkę cytryny, łyżeczkę masła i porcję bazylii.
    2. Arbuza pokrój w kostkę lub wydrąż kulki, kiwi i banana pokrój w plasterki. Ananasa pokrój w kostkę, a winogrona zostaw w całości lub podziel na połówki. Wszystkie owoce zalej sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.
    3. Sok z pomarańczy wymieszaj z winem i miodem, następnie zalej nim sałatkę owocową. Całość posyp pozostałą bazylią. Pstrągi połóż na tackach i piecz na dobrze rozgrzanym grillu po ok. 10 min z każdej strony. Ryby podawaj z dodatkiem sałatki owocowej.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów