Letni pstrąg grillowany z sałatką owocową - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Letni pstrąg grillowany z sałatką owocową

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrągi natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem.  Listki bazylii podziel na 2 części (2/3 zostaw do ryby, a 1/3 do sałatki). Jedną cytrynę pokrój na ćwiartki, a z drugiej wyciśnij sok. Do każdej ryby włóż ćwiartkę cytryny, łyżeczkę masła i porcję bazylii.
  2. Arbuza pokrój w kostkę lub wydrąż kulki, kiwi i banana pokrój w plasterki. Ananasa pokrój w kostkę, a winogrona zostaw w całości lub podziel na połówki. Wszystkie owoce zalej sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.
  3. Sok z pomarańczy wymieszaj z winem i miodem, następnie zalej nim sałatkę owocową. Całość posyp pozostałą bazylią. Pstrągi połóż na tackach i piecz na dobrze rozgrzanym grillu po ok. 10 min z każdej strony. Ryby podawaj z dodatkiem sałatki owocowej.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów