Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Letni pstrąg grillowany z sałatką owocową

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrągi natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem.  Listki bazylii podziel na 2 części (2/3 zostaw do ryby, a 1/3 do sałatki). Jedną cytrynę pokrój na ćwiartki, a z drugiej wyciśnij sok. Do każdej ryby włóż ćwiartkę cytryny, łyżeczkę masła i porcję bazylii.
  2. Arbuza pokrój w kostkę lub wydrąż kulki, kiwi i banana pokrój w plasterki. Ananasa pokrój w kostkę, a winogrona zostaw w całości lub podziel na połówki. Wszystkie owoce zalej sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.
  3. Sok z pomarańczy wymieszaj z winem i miodem, następnie zalej nim sałatkę owocową. Całość posyp pozostałą bazylią. Pstrągi połóż na tackach i piecz na dobrze rozgrzanym grillu po ok. 10 min z każdej strony. Ryby podawaj z dodatkiem sałatki owocowej.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz