Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ramen

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Bulion wlej do niewielkiego garnka i zagotuj. Dodaj posiekane wodorosty, imbir, czosnek i połowę grzybów shii-take. Gotuj na małym ogniu ok. 10-15 minut, następnie dodaj łyżkę sosu sojowego i łyżkę sosu rybnego.
    2. Filet z kurczaka przypraw solą i pieprzem i usmaż w całości na patelni. Z każdej strony ok. 5 minut. Gdy przestygnie pokrój w plastry o grubości ok. 5 mm.
    3. Cebulę posiekaną w łódeczki podsmaż na suchej patelni, następnie włóż do misek, w których będziesz podawać ramen. Podsmaż pozostałe grzyby shii-take i również włóż do miseczek, dodaj ugotowany makaron, pędy bambusa i zalej bulionem.
    4. Dodaj jajko przekrojone na pół, filet z kurczaka oraz posiekane szczypiorek i chili.

    Smacznego!

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów