Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Szarlotka na kruchym cieście

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W misce połączyć mąkę, cukier puder, żółtko oraz margarynę. Dodać miąższ z laski wanilii. Ciasto zagnieść i podzielić na dwie nierówne części, po czym zawinąć w folie spożywczą. Mniejszą część (około 1/3) włożyć do zamrażarki. Pozostałą część ciasta odłożyć na minimum 30 minut do lodówki. J
    2. abłka obrać, jedno pokroić w półksiężyce, resztę pokroić w kostkę. Włożyć do rondla pokrojone w kostkę jabłka, dodać brązowy cukier oraz cynamon i uprażyć.
    3. Wymieszać powstałą masę z kaszą manną, następnie wystudzić. Tortownicę natłuścić, wyłożyć dno i boki ciastem wyjętym z lodówki.
    4. Na ułożone ciasto nałożyć przestudzone jabłka, a na nie te pokrojone w półksiężyce. Pozostałe ciasto rozwałkować, pociąć w pasy i ułożyć na górze w kształcie kratki. Piec około 40 minut w temperaturze 200°C.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów