Wybierz swój sklep

Twój sklep:

Wybierz swój sklep i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

Ośmiornica z okruszkami chleba i kapustą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Zamrożoną ośmiornicę umieść w garnku. Dodaj do niej 1 obraną cebulę i gotuj na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka.
  2. Rozdziel liście kapusty i usuń grube łodygi. Umyj jadalne części i dobrze je osusz. Ułóż liście jeden na drugim, zwiń je i rozwałkuj wałkiem do ciasta. Następnie pokrój liście w paski i wrzuć do wrzącej wody na około 15 minut (nie wylewaj wody).
  3. Dobrze rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek i podsmaż na niej pozostałą skrojoną cebulę oraz ząbki czosnku. Dodaj odsączoną kapustę, dopraw wszystko solą oraz pieprzem i duś przez kolejne kilka minut na średnim ogniu, często mieszając, tak aby składniki połączyły się ze sobą. W razie potrzeby podlewaj danie wodą po kapuście.
  4. W robocie kuchennym lub za pomocą blendera zmiksuj kawałki chleba. Podsmaż rozdrobniony chleb na pozostałej oliwie z oliwek.
  5. Odcedź ośmiornicę, odetnij macki i usuń środkową, niejadalną część. Oczyść głowę ośmiornicy, potnij ją na kawałki i obtocz w okruchach chleba. Na wierzchu dania ułóż macki i udekoruj pozostałym chlebem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz