Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Bagietka z marynowanym schabem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Paprykę ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Co jakiś czas obracaj ją, by skórka przypiekła się ze wszystkich stron. Upieczoną paprykę włóż do miski i przykryj pokrywką. Kiedy przestygnie, obierz ze skórki i pokrój w paski.
    2. Dobrze rozgrzej patelnię grillową, posmaruj ją oliwą i ułóż plastry schabu. Smaż po 1 minucie z każdej strony, w międzyczasie skrapiając mięso pozostałą oliwą.
    3. Bagietkę przekrój wzdłuż na pół, każdą część posmaruj majonezem. Obłóż plastrami schabu, pieczoną papryką i plasterkami sera, po czym złóż. Przekrój na kilka części.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    4 głosy