Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Spring rollsy z mango i papryką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Przekrój pak choi na pół i blanszuj we wrzątku przez 2 minuty, a następnie przepłucz pod zimną wodą. Pokrój czerwoną kapustę w cienkie nitki i blanszuj przez minutę we wrzącej wodzie.
    2. Pokrój chili w minitalarki, resztę warzyw i mango pokrój w słupki. Zmocz papier ryżowy pod wodą i poczekaj kilka sekund, aż zmięknie.
    3. Najpierw na papierze ryżowym ułóż liście mięty, a następnie warzywa. Za każdym razem dodawaj odrobinę oleju sezamowego i sosu sojowego, zwiń papier z boku, a następnie zawiń w rulonik jak naleśnik.
    4. Wymieszaj dokładnie składniki sosu arachidowego. Zetnij czubek spring rollsów, podawaj posypane pokrojoną kolendrą i płatkami chili, z sosem arachidowym i sosem chili.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    6 głosów