Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Krem z dyni z halloumi

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W głębokim garnku, na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zrumieni, dodaj posiekany czosnek i przesmaż.
    2. Dodaj obraną, pozbawioną pestek i pokrojoną w kostkę dynię. Chwilę smaż, a następnie dodaj bulion i przyprawy.
    3. Całość zagotuj i gotuj około 20 minut – dynia powinna być miękka.
    4. Dodaj jogurt naturalny i zblenduj całość na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem.
    5. Halloumi pokrój w plastry i zgrilluj z odrobiną oleju. Podawaj z kremem z dyni oprószonym tymiankiem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów