Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pstrąg pieczony z rydzami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i zeszklij cebulę. Dodaj rozmrożone rydze i smaż przez 15 min. Dopraw solą i pieprzem.
    2. Pstrągi umyj, osusz i natrzyj solą oraz pieprzem, zarówno na zewnątrz, jak i w środku. Na patelni rozgrzej resztę masła i smaż na nim pstrągi, po kilka minut z każdej strony. Podsmażone ryby przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop sokiem z cytryny, obłóż rydzami i zapiekaj przez 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Podawaj z natką pietruszki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos