Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Marynowany schab z pieczoną papryką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Papryki ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Co jakiś czas obracaj je, by skórka przypiekła się ze wszystkich stron. Upieczone papryki włóż do miski i przykryj pokrywką. Kiedy przestygną, obierz je ze skórki i pokrój w paski.
    2. Na nieprzywierającej patelni rozgrzej oliwę. Usmaż na niej, po 1-2 minuty z każdej strony, plastry schabu. Przełóż na półmisek. Na tę samą patelnię wsyp cebulę, czosnek i papryczkę. Smaż, aż cebula stanie się miękka i przezroczysta. Następnie dodaj do niej paprykę, całość skrop octem i wymieszaj.
    3. Warzywa ułóż na plastrach usmażonego schabu i udekoruj oliwkami. Podawaj z białym ryżem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów