Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Parmezanowe frytki z cukinii

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Cukinie umyj i osusz. Odetnij końcówki, pokrój w podłużne kawałki o długości 5 centymetrów i grubości 1 centymetra i natrzyj oliwą.
    2. W oddzielnej misce wymieszaj starty na tarce parmezan oraz przyprawy. Każdy kawałek cukinii obtocz w mieszance sera i przypraw. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Frytki piecz 8-12 minut w piekarniku nagrzanym do 200˚C, aż ser delikatnie się zrumieni. 
    3. Wymieszaj ze sobą składniki na sos. Podawaj z frytkami. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów