Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gazpacho z azjatyckim twistem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pomidory przekrój wzdłuż i usuń twarde części. Ogórka obierz i usuń z niego pestki, paprykę przekrój wzdłuż i usuń gniazdo nasienne, cebulę pokrój w ósemki.
    2. Pokrojone warzywa włóż do blendera, dodaj czosnek, oliwę, olej, ocet, sól, sos sojowy, chili, mieloną kolendrę i pokruszone pieczywo bez skórki. Blenduj około 2 minut. W razie potrzeby dopraw sosem sojowym.
    3. Tak przygotowane gazpacho włóż do lodówki na minimum 4 godziny. W międzyczasie pokrój ogórka w drobną kostkę.
    4. Schłodzone gazpacho podawaj posypane posiekaną kolendrą, uprażonym sezamem, ogórkiem i skropione olejem sezamowym.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów