Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Grillowana dorada

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Dorady umyj, osusz papierowym ręcznikiem i dobrze naostrzonym nożem ponacinaj z obu stron na ukos. Ryby posól w środku i na wierzchu, a następnie natłuść z obu stron odrobiną oliwy.
  2. Ułóż je na gorącym grillu (lub patelni grillowej) i piecz z każdej strony przez 5-7 minut.
  3. W międzyczasie podsmaż posiekany czosnek na 2 łyżkach oliwy. Gdy się zeszkli, dodaj masło, poczekaj aż się stopi i wlej wyciśnięty z 1 cytryny sok.
  4. Zdejmij ryby z ognia i posyp pietruszką. Podawaj z sosem i pokrojoną w cząstki cytryną.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz