Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Grillowana dorada

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Dorady umyj, osusz papierowym ręcznikiem i dobrze naostrzonym nożem ponacinaj z obu stron na ukos. Ryby posól w środku i na wierzchu, a następnie natłuść z obu stron odrobiną oliwy.
    2. Ułóż je na gorącym grillu (lub patelni grillowej) i piecz z każdej strony przez 5-7 minut.
    3. W międzyczasie podsmaż posiekany czosnek na 2 łyżkach oliwy. Gdy się zeszkli, dodaj masło, poczekaj aż się stopi i wlej wyciśnięty z 1 cytryny sok.
    4. Zdejmij ryby z ognia i posyp pietruszką. Podawaj z sosem i pokrojoną w cząstki cytryną.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów