Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Biała kiełbasa zapiekana w cydrze z młodymi ziemniakami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ziemniaki umyj i pokrój na ćwiartki. Jabłka pokrój na łódeczki, śliwki przekrój na pół i wyjmij pestki. Cebule pokrój w grube piórka.
    2. Na dno żaroodpornego naczynia wyłóż ziemniaki i cebulę. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i gałązki tymianku. Na wierzchu ułóż białą kiełbasę oraz pokrojone jabłka i śliwki oraz suszone śliwki. Całość podlej cydrem i dopraw solą i pieprzem.
    3. Piecz w piekarniku nagrzanym na 180˚C przez 25 minut, aż kiełbasa się przyrumieni. Obróć kiełbasę na drugą stronę i piecz kolejne 20-25 minut do zrumienienia. Serwuj od razu po upieczeniu z ziemniakami posypanymi koperkiem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos