Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Biała kiełbasa zapiekana w cydrze z młodymi ziemniakami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj i pokrój na ćwiartki. Jabłka pokrój na łódeczki, śliwki przekrój na pół i wyjmij pestki. Cebule pokrój w grube piórka.
  2. Na dno żaroodpornego naczynia wyłóż ziemniaki i cebulę. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i gałązki tymianku. Na wierzchu ułóż białą kiełbasę oraz pokrojone jabłka i śliwki oraz suszone śliwki. Całość podlej cydrem i dopraw solą i pieprzem.
  3. Piecz w piekarniku nagrzanym na 180˚C przez 25 minut, aż kiełbasa się przyrumieni. Obróć kiełbasę na drugą stronę i piecz kolejne 20-25 minut do zrumienienia. Serwuj od razu po upieczeniu z ziemniakami posypanymi koperkiem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz