Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Arroz de Pato - Zapiekany ryż z kaczką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Umieść w garnku kaczkę, pół cebuli, liść laurowy, wino i szczyptę soli. Zalej wodą do przykrycia kaczki i gotuj około 90 minut.
    2. Wyjmij kaczkę z garnka, usuń skórę i kości. Pozostały wywar odstaw na później. Mięso drobno posiekaj.
    3. Posiekaj resztę cebuli, ¾ chorizo pokrój w drobną kostkę. W głębokim garnku podsmaż na oliwie warzywa i pokrojone chorizo.
    4. Dodaj ryż i smaż przez minutę, mieszając. Do ryżu dodaj 5 szklanek bulionu z kaczki i gotuj przez 10 minut. Dodaj mięso z kaczki, wymieszaj i dopraw do smaku.
    5. Przełóż danie do naczynia do zapiekania. Zalej resztą bulionu. Wierzch udekoruj plasterkami chorizo. Piecz około 15 minut, do zrumienienia. 

    Liczba porcji: 6   Czas przygotowania: 270 min   Stopień trudności: średni Przygotuj: głęboki żeliwny garnek, naczynie do zapiekania

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów