Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Arroz de Pato - Zapiekany ryż z kaczką

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Umieść w garnku kaczkę, pół cebuli, liść laurowy, wino i szczyptę soli. Zalej wodą do przykrycia kaczki i gotuj około 90 minut.
  2. Wyjmij kaczkę z garnka, usuń skórę i kości. Pozostały wywar odstaw na później. Mięso drobno posiekaj.
  3. Posiekaj resztę cebuli, ¾ chorizo pokrój w drobną kostkę. W głębokim garnku podsmaż na oliwie warzywa i pokrojone chorizo.
  4. Dodaj ryż i smaż przez minutę, mieszając. Do ryżu dodaj 5 szklanek bulionu z kaczki i gotuj przez 10 minut. Dodaj mięso z kaczki, wymieszaj i dopraw do smaku.
  5. Przełóż danie do naczynia do zapiekania. Zalej resztą bulionu. Wierzch udekoruj plasterkami chorizo. Piecz około 15 minut, do zrumienienia. 

Liczba porcji: 6   Czas przygotowania: 270 min   Stopień trudności: średni Przygotuj: głęboki żeliwny garnek, naczynie do zapiekania

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz