Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

RISOTTO Z KARCZOCHAMI

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W rondlu rozgrzej oliwę, dodaj szalotki i smaż 2-3 min. Kiedy się zeszklą dodaj ryż i smaż kilka minut, często mieszając. Następnie wlej wino i wymieszaj. Kiedy odparuje, wlej pierwszą porcję bulionu i gotuj, co jakiś czas mieszając. Kiedy ryż wchłonie płyn, wlej kolejną porcję bulionu –powtarzaj całą operację, aż ryż będzie miękki, co zajmie około 20 minut. W połowie gotowania dodaj odsączone karczochy.
  2. Gotowe risotto zdejmij z ognia, dopraw solą i pieprzem, dodaj masło i ser, wymieszaj. Podawaj po kilku minutach.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz