Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    RISOTTO Z KARCZOCHAMI

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W rondlu rozgrzej oliwę, dodaj szalotki i smaż 2-3 min. Kiedy się zeszklą dodaj ryż i smaż kilka minut, często mieszając. Następnie wlej wino i wymieszaj. Kiedy odparuje, wlej pierwszą porcję bulionu i gotuj, co jakiś czas mieszając. Kiedy ryż wchłonie płyn, wlej kolejną porcję bulionu –powtarzaj całą operację, aż ryż będzie miękki, co zajmie około 20 minut. W połowie gotowania dodaj odsączone karczochy.
    2. Gotowe risotto zdejmij z ognia, dopraw solą i pieprzem, dodaj masło i ser, wymieszaj. Podawaj po kilku minutach.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów