Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    PIZZA NEAPOLITAŃSKA Z TUŃCZYKIEM

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Drożdże rozpuść w wodzie. Dodaj mąkę, sól i cukier, wymieszaj i zagnieć ciasto. Wyrabiaj, aż ciasto będzie jednolite i elastyczne przez około 20 minut.
    2. Ciasto umieść w misce, dobrze przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 2 godziny. Wyrośnięte ciasto wyjmij z miski na podsypany mąką blat. Podziel na dwie równe części i uformuj z nich kule. Rozciągnij ciasto, dzięki czemu będzie bardziej elastyczne. Obie kule ułóż na blasze, przykryj dokładnie i odstaw do wyrośnięcia na 6 godzin.
    3. Z wyrośniętego ciasta uformuj placki o grubości około 5 mm, ręcznie rozciągając ciasto. Ułóż je na kamieniu lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj passatą, obłóż kawałkami mozzarelli i tuńczyka odsączonego z oliwy.
    4. Piecz po 5-8 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, w możliwie jak najwyższej temperaturze(co najmniej 240-260°C).
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów