Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pulpeciki z mozzarellą w pomidorowym sosie

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W dużej misce wymieszać mięso, jajko, starty parmezan, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, bazylię, sól, pieprz i słodką paprykę, a następnie zagnieść aż do uzyskania jednolitej masy.
  2. Ser mozzarella pokroić w małą kostkę. Z wyrobionej masy mięsnej przygotować małe kulki. Do każdej włożyć kostkę sera i rolować w dłoniach przez chwilę, tak aby ser był całkowicie schowany w środku kulki.
  3. Na patelni rozgrzać olej, dodać pulpeciki i smażyć je po 2 min z każdej strony. Do przyrumienionych pulpetów dodać sos pomidorowy, zmniejszyć ogień i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 10 min. Minutę przed końcem duszenia posypać całość odrobiną startej mozzarelli. Można serwować z makaronem lub ryżem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz