Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pulpeciki z mozzarellą w pomidorowym sosie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W dużej misce wymieszać mięso, jajko, starty parmezan, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, bazylię, sól, pieprz i słodką paprykę, a następnie zagnieść aż do uzyskania jednolitej masy.
    2. Ser mozzarella pokroić w małą kostkę. Z wyrobionej masy mięsnej przygotować małe kulki. Do każdej włożyć kostkę sera i rolować w dłoniach przez chwilę, tak aby ser był całkowicie schowany w środku kulki.
    3. Na patelni rozgrzać olej, dodać pulpeciki i smażyć je po 2 min z każdej strony. Do przyrumienionych pulpetów dodać sos pomidorowy, zmniejszyć ogień i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 10 min. Minutę przed końcem duszenia posypać całość odrobiną startej mozzarelli. Można serwować z makaronem lub ryżem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów