Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sajgonki z kurczakiem i kolendrą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Paski z fileta z piersi kurczaka przełóż do miski. Dodaj pastę curry, sos sojowy, sól i pieprz, wymieszaj. Smaż na oleju kokosowym po 5 minut z każdej strony. Po przestygnięciu pokrój.
    2. Makaron ryżowy namocz w zimnej wodzie (ok. 30 min), odsącz i wrzuć do wrzątku. Gotuj 1 minutę , a następnie odcedź.
    3. Z mieszanki sałat, imbiru, ogórka, papryki, kiełków i listków kolendry przygotuj sałatkę. Wszystkie składniki wymieszaj i skrop olejem sezamowym.
    4. Papier ryżowy, najlepiej dwa płaty jednocześnie, włóż na 1 minutę do zimnej wody, a gdy zmięknie, delikatnie wyjmij. Ułóż na nim przygotowaną sałatkę, kurczaka i makaron. Zwiń w roladkę zawijając górną i dolną krawędź do środka. Przekrój na pół.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów