Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Sajgonki z kurczakiem i kolendrą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Paski z fileta z piersi kurczaka przełóż do miski. Dodaj pastę curry, sos sojowy, sól i pieprz, wymieszaj. Smaż na oleju kokosowym po 5 minut z każdej strony. Po przestygnięciu pokrój.
  2. Makaron ryżowy namocz w zimnej wodzie (ok. 30 min), odsącz i wrzuć do wrzątku. Gotuj 1 minutę , a następnie odcedź.
  3. Z mieszanki sałat, imbiru, ogórka, papryki, kiełków i listków kolendry przygotuj sałatkę. Wszystkie składniki wymieszaj i skrop olejem sezamowym.
  4. Papier ryżowy, najlepiej dwa płaty jednocześnie, włóż na 1 minutę do zimnej wody, a gdy zmięknie, delikatnie wyjmij. Ułóż na nim przygotowaną sałatkę, kurczaka i makaron. Zwiń w roladkę zawijając górną i dolną krawędź do środka. Przekrój na pół.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz