Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Quesadilla z chorizo i mozzarellą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę oraz chorizo pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię, dodaj 3 łyżki oliwy i podsmażaj przez 10-15 minut. Dodaj paprykę w proszku oraz posiekaną w drobną kostkę czerwoną paprykę. Na koniec wrzuć ¾ pęczka posiekanej kolendry i dopraw solą do smaku.
  2. Posyp całą tortillę startą mozzarellą, a na połowę wyłóż farsz i złóż na pół. Gotowe tortille podgrzej na patelni z dwóch stron, aż będą ciepłe, a ser się roztopi.
  3. Przygotuj pomidorową salsę: zetrzyj pomidory na tarce o dużych oczkach _ skórka powinna zostać na ostrzach. Starty miąższ przełóż do miski i wymieszaj z pozostałą częścią posiekanej kolendry. Dopraw solą i pieprzem.Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj posiekane chili.
  4. Quesadillę pokrój na trójkąty i podawaj z jogurtem i salsą pomidorową.

Quesadillę możesz podawać z podgrzaną czarną fasolą. 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz