Pieczone jabłka z figami - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Pieczone jabłka z figami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka dobrze umyj, odetnij wierzchołki i wydrąż środki. Wypełnij je orzechami wymieszanymi z miodem i cynamonem. Jabłka umieść w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym masłem.
  2. Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 50 min.
  3. Upieczone jabłka wypełnij jogurtem wymieszanym z cukrem. Posyp posiekanymi figami z syropem i oprósz odrobiną cynamonu.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów