Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Risotto z gruszkami i orzechami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W garnku rozpuść około 30 g masła i zeszklij na nim cebulę. Dodaj ryż i smaż  przez 2 min, po czym podlej winem i poczekaj, aż odparuje.
    2. Wlej część bulionu i gotuj, cały czas mieszając, aż ryż wchłonie płyn. Stopniowo dolewaj pozostały bulion, aż ryż będzie niemal ugotowany.
    3. Jedną z gruszek zmiksuj za pomocą blendera i razem z drugą pokrojoną, serem Mascarpone e Gorgonzola i orzechami dodaj do risotto.
    4. Zamieszaj, gotuj przez chwilę i zdejmij z ognia. Dodaj pozostałe masło i Grana Padano. Wymieszaj.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos