Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kotlety cielęce w sosie musztardowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W misce wymieszaj oliwę, ocet, czosnek i tymianek. Mięso umyj, osusz i oprósz solą. Umieść je w misce z marynatą i odstaw na 30 minut.
    2. W rondelku zagotuj 750 ml wody z dodatkiem sosu sojowego. Wrzuć do niej cebulę, cukinię i kalafior, przykryj i gotuj 20 minut. Zmiksuj i przecedź przez gęste sito.
    3. Kotlety cielęce smaż na średnim ogniu, po 3-4 minuty z każdej strony. Zalej je resztą marynaty i przygotowanym sosem, dokładnie wymieszaj. Gotuj kilka minut, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj śmietanę i musztardę.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów