Cielęcina w sosie pieprzowym - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Cielęcina w sosie pieprzowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Cielęcinę wymieszaj z olejem kokosowym, pierzem oraz połową czosnku i odstaw na 30 minut. Mięso obsmaż na patelni po ok. 3 min z każdej strony, a następnie wstaw na 20 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
  2. Marchew i fasolkę ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Pędy bambusa odsącz, włóż do garnka, zalej wodą i krótko obgotuj. Następnie odcedź je i przelej zimną wodą.
  3. Makaron soba wrzuć do wrzącej, osolonej wody. Gotuj 5 min, co jakiś czas mieszając, a następnie odcedź.
  4. Cebulę, paprykę, imbir i resztę czosnku podsmaż na oleju sezamowym. Dopraw pieprzem, dodaj ugotowane warzywa, pędy bambusa i kapustę pekińską. Zalej 1,5 szklanki wody i zagotuj. Dopraw do smaku sosem ostrygowym, sosem sojowym oraz cukrem trzcinowym.
  5. Do warzyw dodaj upieczone mięso, a następnie wlej powoli zawiesinę z mąki ziemniaczanej wymieszanej z 3 łyżkami wody. Energicznie mieszaj, aż sos zgęstnieje. Danie podawaj z makaronem sobą, posypane dymką.

50 minut

4 porcje

łatwe

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów