Baba Ganoush z miętą - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Baba Ganoush z miętą

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
  2. Bakłażany umyć i podziurkować widelcem. Ułożyć na kawałku folii aluminiowej i umieścić na blaszce. Piec przez około 45 minut aż bakłażan będzie bardzo miękki. Ostudzić, następnie przekroić na pół i łyżeczką wybrać miąższ.
  3. Przełożyć go do blendera, dodać tahini, sok z limonki, sól, kolendrę, oliwę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko miksować ok. 2 min do uzyskania gładkiej masy.
  4. Podawać udekorowane miętą i oliwą z oliwek.  

Czas przygotowania: 10 min

Czas pieczenia: 45 min

Ilość porcji: 6

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów