Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pizza Romana

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Drożdże rozpuść w 550 ml letniej wody. Dodaj 40 ml oliwy, 1 łyżeczkę soli oraz mąkę i zagnieć ciasto. Wyrabiaj je, aż będzie gładkie i jednolite. 
    2. Przykryj je na 20 minut folią, po czym podziel na 6 równych części. Z każdej uformuj kulę, posmaruj je oliwą, zapakuj do foliowych torebek śniadaniowych i nie zawiązując ich, wstaw do lodówki na 24 godziny.
    3. Pomidory zmiksuj z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek, oregano, soli i pieprzu. Gotowe ciasto, nie podsypując mąką, rozciągnij na zimnej blasze na cienki placek. Posmaruj sosem, na wierzchu ułóż plasterki Mozzarelli, szynkę, karczochy, pomidorki i listki bazylii. Piecz 5-8 minut (aż ciasto się zrumieni na brzegach) w piekarniku rozgrzanym do maksymalnej temperatury. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy