Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Mule z pomidorami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym głębokim garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę, seler, czosnek, bazylię i bukiet przypraw. Duś na małym ogniu przez 5 minut aż warzywa będą miękkie, ale nie przysmażone. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory, sól, pieprz i cukier. Duś na małym ogniu przez 30 minut. 
  2. Dodaj mule, zwiększ ogień i gotuj kilka minut, aż się otworzą. Regularnie potrząsaj garnkiem, aby wszystkie były jednakowo ugotowane. Mule, które się nie otworzyły wyjmij z garnka i wyrzuć. Resztę posyp bazylią. Podawaj na ciepło.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz