Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Mule z pomidorami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. W dużym głębokim garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę, seler, czosnek, bazylię i bukiet przypraw. Duś na małym ogniu przez 5 minut aż warzywa będą miękkie, ale nie przysmażone. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory, sól, pieprz i cukier. Duś na małym ogniu przez 30 minut. 
    2. Dodaj mule, zwiększ ogień i gotuj kilka minut, aż się otworzą. Regularnie potrząsaj garnkiem, aby wszystkie były jednakowo ugotowane. Mule, które się nie otworzyły wyjmij z garnka i wyrzuć. Resztę posyp bazylią. Podawaj na ciepło.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów