Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Filety z morszczuka w szpinaku a la Troisgros

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Do płaskiego rondla wlej bulion i białe wino. Dodaj szalotki i gotuj, aż płyn będzie połyskliwy i uzyska konsystencję syropu. Dodaj śmietanę i dalej gotuj, aż sos zgęstnieje, po czym dodaj szpinak. Po 20 sekundach zdejmij z ognia. 
    2. Zamieszaj zawartością garnka bez użycia trzepaczki, dodaj masło, sok z cytryny, sól i pieprz. Filety z morszczuka dopraw solą i gotuj na parze przez 8-10 min. Podawaj na sosie szpinakowym.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos