Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Okoń z sosem z szalotek

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Sól wymieszaj z cytryną i białkami jaj. Część wysyp na dno brytfanny, umieść na niej umyte i osuszone ryby, zasyp resztą soli. Wstaw na 17-20 min do piekarnika rozgrzanego do 200°C. 
  2. Szalotki duś przez 5 min na maśle, po czym zalej winem i gotuj, aż całkowicie odparuje. Dodaj bulion i gotuj, aż płyn ponownie całkowicie odparuje. Następnie dodaj śmietanę. 
  3. Gotuj przez 5 min i przypraw do smaku. Upieczone ryby podawaj z sosem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz