Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Okoń z sosem z szalotek

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Sól wymieszaj z cytryną i białkami jaj. Część wysyp na dno brytfanny, umieść na niej umyte i osuszone ryby, zasyp resztą soli. Wstaw na 17-20 min do piekarnika rozgrzanego do 200°C. 
  2. Szalotki duś przez 5 min na maśle, po czym zalej winem i gotuj, aż całkowicie odparuje. Dodaj bulion i gotuj, aż płyn ponownie całkowicie odparuje. Następnie dodaj śmietanę. 
  3. Gotuj przez 5 min i przypraw do smaku. Upieczone ryby podawaj z sosem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz