Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Okoń z sosem z szalotek

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Sól wymieszaj z cytryną i białkami jaj. Część wysyp na dno brytfanny, umieść na niej umyte i osuszone ryby, zasyp resztą soli. Wstaw na 17-20 min do piekarnika rozgrzanego do 200°C. 
    2. Szalotki duś przez 5 min na maśle, po czym zalej winem i gotuj, aż całkowicie odparuje. Dodaj bulion i gotuj, aż płyn ponownie całkowicie odparuje. Następnie dodaj śmietanę. 
    3. Gotuj przez 5 min i przypraw do smaku. Upieczone ryby podawaj z sosem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów