Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tuńczyk z porem w pomarańczowym sosie Teriyaki

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Steki z tuńczyka wymieszaj z sezamem, solą i pieprzem. Smaż na oleju kokosowym, na rozgrzanej patelni wyłożonej papierem pergaminowym, po 3 min z każdej strony. Do rondelka wlej sos sojowy, dodaj cukier i sok z 3 pomarańczy. Gotuj ok. 50 min na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Pora usmaż na oleju, by powstały chrupiące nitki. Dopraw solą. 
    2. Usmażone steki udekoruj chrupiącym porem i polej pomarańczowym
    3. sosem Teriyaki. Podawaj z ryżem jaśminowym i ćwiartką limonki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów