Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Tuńczyk z porem w pomarańczowym sosie Teriyaki

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Steki z tuńczyka wymieszaj z sezamem, solą i pieprzem. Smaż na oleju kokosowym, na rozgrzanej patelni wyłożonej papierem pergaminowym, po 3 min z każdej strony. Do rondelka wlej sos sojowy, dodaj cukier i sok z 3 pomarańczy. Gotuj ok. 50 min na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Pora usmaż na oleju, by powstały chrupiące nitki. Dopraw solą. 
  2. Usmażone steki udekoruj chrupiącym porem i polej pomarańczowym
  3. sosem Teriyaki. Podawaj z ryżem jaśminowym i ćwiartką limonki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz