Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Tuńczyk z porem w pomarańczowym sosie Teriyaki

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Steki z tuńczyka wymieszaj z sezamem, solą i pieprzem. Smaż na oleju kokosowym, na rozgrzanej patelni wyłożonej papierem pergaminowym, po 3 min z każdej strony. Do rondelka wlej sos sojowy, dodaj cukier i sok z 3 pomarańczy. Gotuj ok. 50 min na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Pora usmaż na oleju, by powstały chrupiące nitki. Dopraw solą. 
  2. Usmażone steki udekoruj chrupiącym porem i polej pomarańczowym
  3. sosem Teriyaki. Podawaj z ryżem jaśminowym i ćwiartką limonki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz