Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Halibut w sosie imbirowym z warzywami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. 2 łyżki oleju kokosowego wymieszaj z solą, 2 łyżkami sosu sojowego, pieprzem, sokiem z 2 limonek, kolendrą, sezamem, dymką i drobno posiekaną połową korzenia imbiru. W powstałej marynacie umieść filety z halibuta i odstaw w chłodne miejsce na 30 min. Następnie rybę ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na 20 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pod koniec pieczenia na wierzchu ryby połóż masło.  
  2. Fasolkę szparagową podgotuj krótko w gorącej wodzie doprawionej solą i cukrem. Marchew podgotuj 3 min we wrzącej wodzie. Ugotowaną fasolkę i marchew oraz kapustę pekińską i resztę imbiru pokrojonego w plasterki podsmaż w woku na bardzo rozgrzanym oleju kokosowym. 
  3. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz 1 łyżką sosu sojowego. Warzywa wyłóż na talerze, na nich umieść upieczone filety z halibuta. Do każdej porcji podaj połówkę limonki. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz