Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Halibut w sosie imbirowym z warzywami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. 2 łyżki oleju kokosowego wymieszaj z solą, 2 łyżkami sosu sojowego, pieprzem, sokiem z 2 limonek, kolendrą, sezamem, dymką i drobno posiekaną połową korzenia imbiru. W powstałej marynacie umieść filety z halibuta i odstaw w chłodne miejsce na 30 min. Następnie rybę ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na 20 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pod koniec pieczenia na wierzchu ryby połóż masło.  
    2. Fasolkę szparagową podgotuj krótko w gorącej wodzie doprawionej solą i cukrem. Marchew podgotuj 3 min we wrzącej wodzie. Ugotowaną fasolkę i marchew oraz kapustę pekińską i resztę imbiru pokrojonego w plasterki podsmaż w woku na bardzo rozgrzanym oleju kokosowym. 
    3. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz 1 łyżką sosu sojowego. Warzywa wyłóż na talerze, na nich umieść upieczone filety z halibuta. Do każdej porcji podaj połówkę limonki. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów