Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- 2 łyżki oleju kokosowego wymieszaj z solą, 2 łyżkami sosu sojowego, pieprzem, sokiem z 2 limonek, kolendrą, sezamem, dymką i drobno posiekaną połową korzenia imbiru. W powstałej marynacie umieść filety z halibuta i odstaw w chłodne miejsce na 30 min. Następnie rybę ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na 20 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pod koniec pieczenia na wierzchu ryby połóż masło.
- Fasolkę szparagową podgotuj krótko w gorącej wodzie doprawionej solą i cukrem. Marchew podgotuj 3 min we wrzącej wodzie. Ugotowaną fasolkę i marchew oraz kapustę pekińską i resztę imbiru pokrojonego w plasterki podsmaż w woku na bardzo rozgrzanym oleju kokosowym.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz 1 łyżką sosu sojowego. Warzywa wyłóż na talerze, na nich umieść upieczone filety z halibuta. Do każdej porcji podaj połówkę limonki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5