Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Halibut w sosie imbirowym z warzywami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. 2 łyżki oleju kokosowego wymieszaj z solą, 2 łyżkami sosu sojowego, pieprzem, sokiem z 2 limonek, kolendrą, sezamem, dymką i drobno posiekaną połową korzenia imbiru. W powstałej marynacie umieść filety z halibuta i odstaw w chłodne miejsce na 30 min. Następnie rybę ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na 20 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pod koniec pieczenia na wierzchu ryby połóż masło.  
  2. Fasolkę szparagową podgotuj krótko w gorącej wodzie doprawionej solą i cukrem. Marchew podgotuj 3 min we wrzącej wodzie. Ugotowaną fasolkę i marchew oraz kapustę pekińską i resztę imbiru pokrojonego w plasterki podsmaż w woku na bardzo rozgrzanym oleju kokosowym. 
  3. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz 1 łyżką sosu sojowego. Warzywa wyłóż na talerze, na nich umieść upieczone filety z halibuta. Do każdej porcji podaj połówkę limonki. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz