Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Krewetki w cieście imbirowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Krewetki nadziej na drewniane patyczki do szaszłyków, następnie oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z limonki. Mąkę wymieszaj z jajkami i wodą (do konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego), dodaj kolendrę, wiórki kokosowe, sezam i imbir. Całość porządnie wymieszaj. Krewetki zanurz w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju kokosowym. 
    2. Mango, papaję, ogórka i cząstki pomarańczy przełóż do miski. Dodaj czerwoną cebulę, skrop sokiem z limonki, wymieszaj. Na talerzu ułóż listki sałaty rzymskie, na nich wyłóż sałatkę z owoców. Na wierzchu umieść krewetki. Podawaj z gotowym sosem Hoisin.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów