Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Krewetki w cieście imbirowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki nadziej na drewniane patyczki do szaszłyków, następnie oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z limonki. Mąkę wymieszaj z jajkami i wodą (do konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego), dodaj kolendrę, wiórki kokosowe, sezam i imbir. Całość porządnie wymieszaj. Krewetki zanurz w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju kokosowym. 
  2. Mango, papaję, ogórka i cząstki pomarańczy przełóż do miski. Dodaj czerwoną cebulę, skrop sokiem z limonki, wymieszaj. Na talerzu ułóż listki sałaty rzymskie, na nich wyłóż sałatkę z owoców. Na wierzchu umieść krewetki. Podawaj z gotowym sosem Hoisin.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz