Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ciasteczka z morszczuka z imbirem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rybę pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj na gładką masę. Dodaj odsączony groszek i jajka, dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj imbir, dymkę i papryczkę chilli, sos sojowy i sok z 1 limonki. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. 
    2. Bułkę tartą wysyp na talerz, wymieszaj ją z kurkumą, solą i pieprzem. Z masy rybnej formuj ciasteczka i obtaczaj je w bułce tartej. Smaż w woku na rozgrzanym oleju kokosowym, po kilka minut z każdej strony. 
    3. Po usmażeniu przekładaj na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj z pokrojonymi na cząstki limonkami oraz łagodnym sosem Sweet Chilli.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów