Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Ciasteczka z morszczuka z imbirem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj na gładką masę. Dodaj odsączony groszek i jajka, dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj imbir, dymkę i papryczkę chilli, sos sojowy i sok z 1 limonki. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. 
  2. Bułkę tartą wysyp na talerz, wymieszaj ją z kurkumą, solą i pieprzem. Z masy rybnej formuj ciasteczka i obtaczaj je w bułce tartej. Smaż w woku na rozgrzanym oleju kokosowym, po kilka minut z każdej strony. 
  3. Po usmażeniu przekładaj na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj z pokrojonymi na cząstki limonkami oraz łagodnym sosem Sweet Chilli.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz