Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Labraks z masłem ziołowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Do masła dodaj natkę pietruszki, miętę, czosnek oraz odrobinę soku z cytryny. Dokładnie wymieszaj widelcem.
  2. Uzyskaną masę umieść na kawałku foli spożywczej. Uformuj rulonik o średnicy około 3 cm i włóż do zamrażalnika, aby masło stężało.
  3. Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Resztę cytryny pokrój w plasterki. Ryby dopraw w środku i na zewnątrz solą. Przy pomocy ostrego noża wykonaj w skórze po 2 nacięcia z każdej strony i włóż w nie połówki plasterków cytryny. Pozostałe plasterki włóż do środka ryb. Okonie posmaruj oliwą i smaż na dobrze rozgrzanej patelni grillowej (lub na grillu) po około 6 minut z każdej strony. Podawaj z ugotowanymi ziemniakami, rozkładając na każdej porcji po kilka plasterków masła ziołowego. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz