Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Labraks z masłem ziołowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Do masła dodaj natkę pietruszki, miętę, czosnek oraz odrobinę soku z cytryny. Dokładnie wymieszaj widelcem.
    2. Uzyskaną masę umieść na kawałku foli spożywczej. Uformuj rulonik o średnicy około 3 cm i włóż do zamrażalnika, aby masło stężało.
    3. Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Resztę cytryny pokrój w plasterki. Ryby dopraw w środku i na zewnątrz solą. Przy pomocy ostrego noża wykonaj w skórze po 2 nacięcia z każdej strony i włóż w nie połówki plasterków cytryny. Pozostałe plasterki włóż do środka ryb. Okonie posmaruj oliwą i smaż na dobrze rozgrzanej patelni grillowej (lub na grillu) po około 6 minut z każdej strony. Podawaj z ugotowanymi ziemniakami, rozkładając na każdej porcji po kilka plasterków masła ziołowego. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów