Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Mule po francusku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mule oczyść, umyj pod bieżącą wodą i odsącz. W szerokim rondlu rozpuść masło i podduś na nim, na średnim ogniu, cebulę oraz pora. Po ok. 10 min wlej wino, a kiedy się zagotuje, wsyp mule. Przykryj i gotuj na średnim lub dużym ogniu przez ok. 10 min, aż muszle się otworzą, co pewien czas potrząsając rondlem. 
    2. Ugotowane mule wyjmij z garnka przy pomocy łyżki cedzakowej. Do sosu, który pozostał w rondlu wlej śmietanę, dopraw solą, pieprzem oraz kurkumą i gotuj przez około 10 minut, co pewien czas mieszając. Mule polej sosem i posyp pietruszką. Podawaj z kawałkami bagietki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów