Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Mule po francusku

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mule oczyść, umyj pod bieżącą wodą i odsącz. W szerokim rondlu rozpuść masło i podduś na nim, na średnim ogniu, cebulę oraz pora. Po ok. 10 min wlej wino, a kiedy się zagotuje, wsyp mule. Przykryj i gotuj na średnim lub dużym ogniu przez ok. 10 min, aż muszle się otworzą, co pewien czas potrząsając rondlem. 
  2. Ugotowane mule wyjmij z garnka przy pomocy łyżki cedzakowej. Do sosu, który pozostał w rondlu wlej śmietanę, dopraw solą, pieprzem oraz kurkumą i gotuj przez około 10 minut, co pewien czas mieszając. Mule polej sosem i posyp pietruszką. Podawaj z kawałkami bagietki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz