Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Mule po francusku

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mule oczyść, umyj pod bieżącą wodą i odsącz. W szerokim rondlu rozpuść masło i podduś na nim, na średnim ogniu, cebulę oraz pora. Po ok. 10 min wlej wino, a kiedy się zagotuje, wsyp mule. Przykryj i gotuj na średnim lub dużym ogniu przez ok. 10 min, aż muszle się otworzą, co pewien czas potrząsając rondlem. 
  2. Ugotowane mule wyjmij z garnka przy pomocy łyżki cedzakowej. Do sosu, który pozostał w rondlu wlej śmietanę, dopraw solą, pieprzem oraz kurkumą i gotuj przez około 10 minut, co pewien czas mieszając. Mule polej sosem i posyp pietruszką. Podawaj z kawałkami bagietki.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz