Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Ośmiornica z pomidorami i oliwkami

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Zamrożoną ośmiornicę umieść w garnku, dodaj jedną obraną cebulę oraz liść laurowy. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż cebula będzie miękka. Ugotowaną ośmiornicę odsącz i pokrój na kawałki.
  2. W rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż na niej drugą cebulę i czosnek. Dodaj paprykę oraz passatę, przykryj i duś przez około 10 minut. Do gotującego się sosu dodaj oliwki i wino, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj przez dodatkowe 15 minut na średnim ogniu bez przykrywki. 
  3. Następnie dodaj pomidory i pokrojoną ośmiornicę. Gotuj przez dodatkowe 5 minut. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i natką pietruszki. 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz