Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ośmiornica z pomidorami i oliwkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Zamrożoną ośmiornicę umieść w garnku, dodaj jedną obraną cebulę oraz liść laurowy. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż cebula będzie miękka. Ugotowaną ośmiornicę odsącz i pokrój na kawałki.
    2. W rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż na niej drugą cebulę i czosnek. Dodaj paprykę oraz passatę, przykryj i duś przez około 10 minut. Do gotującego się sosu dodaj oliwki i wino, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj przez dodatkowe 15 minut na średnim ogniu bez przykrywki. 
    3. Następnie dodaj pomidory i pokrojoną ośmiornicę. Gotuj przez dodatkowe 5 minut. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i natką pietruszki. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów