Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Okoń nilowy zapiekany ze szpinakiem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z okonia dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy zeszklij cebulę i pora. 
  2. Dodaj szpinak, wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Warzywa wyłóż do naczynia żaroodpornego, a na pustej już patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. 
  3. Szybko obsmaż na niej z obydwu stron filety, po czym umieść je w naczyniu żaroodpornym na warzywach. Posmaruj majonezem i zapiekaj przez 6 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C z włączoną funkcją grilla.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz