Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Okoń nilowy zapiekany ze szpinakiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety z okonia dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy zeszklij cebulę i pora. 
    2. Dodaj szpinak, wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Warzywa wyłóż do naczynia żaroodpornego, a na pustej już patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. 
    3. Szybko obsmaż na niej z obydwu stron filety, po czym umieść je w naczyniu żaroodpornym na warzywach. Posmaruj majonezem i zapiekaj przez 6 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C z włączoną funkcją grilla.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów