Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Filety z morszczuka
z sosem pomarańczowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Kawałki kalafiora umieść na kilka minut w misce z wodą i octem, wypłucz pod bieżącą wodą i ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku (około 20 min). Odcedź, dodaj śmietanę i zmiksuj na purée przy pomocy blendera. Dopraw pieprzem, ewentualnie szczyptą gałki muszkatołowej. 
  2. Sok z 2 pomarańczy doprowadź do wrzenia i gotuj, aż zredukuje się o połowę. Zdejmij z ognia, dodaj masło i ubijaj rózgą, aż się rozpuści. Dodaj pietruszkę i wymieszaj. 
  3. Filety z morszczuka dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej połowę oliwy. Filety osusz przy pomocy ręcznika papierowego i nasmaruj resztą oliwy. Smaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj z purée z kalafiora, polane sosem pomarańczowym.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz