Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Filety z morszczuka
z sosem pomarańczowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kawałki kalafiora umieść na kilka minut w misce z wodą i octem, wypłucz pod bieżącą wodą i ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku (około 20 min). Odcedź, dodaj śmietanę i zmiksuj na purée przy pomocy blendera. Dopraw pieprzem, ewentualnie szczyptą gałki muszkatołowej. 
    2. Sok z 2 pomarańczy doprowadź do wrzenia i gotuj, aż zredukuje się o połowę. Zdejmij z ognia, dodaj masło i ubijaj rózgą, aż się rozpuści. Dodaj pietruszkę i wymieszaj. 
    3. Filety z morszczuka dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej połowę oliwy. Filety osusz przy pomocy ręcznika papierowego i nasmaruj resztą oliwy. Smaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj z purée z kalafiora, polane sosem pomarańczowym.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów