Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Filety z morszczuka
z sosem pomarańczowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Kawałki kalafiora umieść na kilka minut w misce z wodą i octem, wypłucz pod bieżącą wodą i ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku (około 20 min). Odcedź, dodaj śmietanę i zmiksuj na purée przy pomocy blendera. Dopraw pieprzem, ewentualnie szczyptą gałki muszkatołowej. 
  2. Sok z 2 pomarańczy doprowadź do wrzenia i gotuj, aż zredukuje się o połowę. Zdejmij z ognia, dodaj masło i ubijaj rózgą, aż się rozpuści. Dodaj pietruszkę i wymieszaj. 
  3. Filety z morszczuka dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej połowę oliwy. Filety osusz przy pomocy ręcznika papierowego i nasmaruj resztą oliwy. Smaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj z purée z kalafiora, polane sosem pomarańczowym.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz