Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Ośmiornica z ryżem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Zamrożoną ośmiornicę włóż do garnka, wlej 1 szklankę wody, dodaj listek laurowy i 1 obraną cebulę. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu, aż cebula będzie miękka – to znak, że ośmiornica też jest gotowa. Ośmiornicę odcedź, zachowując 700 ml wody od gotowania.
  2. W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej posiekaną cebulę i pora. Dodaj marchew, przykryj garnek i gotuj na małym ogniu przez 10 min. Następnie wsyp ryż i smaż 1-2 min mieszając, po czym wlej bulion od gotowania ośmiornicy. Zamieszaj, dopraw solą i gotuj 15 minut pod przykryciem. W międzyczasie ośmiornicę pokrój na małe kawałki. Dodaj je do ryżu przed samym końcem gotowania. Wymieszaj widelcem i posyp pietruszką.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz