Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Grillowany okoń z sosem cytrynowo-imbirowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Okonie umyj dokładnie pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie dopraw od środka solą i pieprzem. Patelnię grillową rozgrzej, posmaruj oliwą i połóż na niej ryby. Smaż po ok. 6-8 minut z każdej strony. Sok z cytryny wymieszaj z resztą oliwy, aby uzyskać emulsję. 
    2. Dodaj bazylię, imbir i czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Gotowe ryby przełóż na talerz i polej aromatycznym cytrynowym sosem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów