Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Grillowany okoń z sosem cytrynowo-imbirowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Okonie umyj dokładnie pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie dopraw od środka solą i pieprzem. Patelnię grillową rozgrzej, posmaruj oliwą i połóż na niej ryby. Smaż po ok. 6-8 minut z każdej strony. Sok z cytryny wymieszaj z resztą oliwy, aby uzyskać emulsję. 
  2. Dodaj bazylię, imbir i czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Gotowe ryby przełóż na talerz i polej aromatycznym cytrynowym sosem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz