Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Grillowany okoń z sosem cytrynowo-imbirowym

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Okonie umyj dokładnie pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie dopraw od środka solą i pieprzem. Patelnię grillową rozgrzej, posmaruj oliwą i połóż na niej ryby. Smaż po ok. 6-8 minut z każdej strony. Sok z cytryny wymieszaj z resztą oliwy, aby uzyskać emulsję. 
  2. Dodaj bazylię, imbir i czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Gotowe ryby przełóż na talerz i polej aromatycznym cytrynowym sosem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Konfiguruj

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz