Biedronka

Nowa aplikacja mobilna

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Morszczuk w cieście piwnym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mąkę wymieszaj w misce z jajkiem, papryką i szczyptą soli. Następnie dolej piwo, w takiej ilości, aby uzyskać ciasto o konsystencji śmietany. Jeśli będzie zbyt gęste, można dolać do niego również wodę gazowaną. 
    2. Gotowe ciasto odstaw do lodówki na około 30 minut. W garnku lub głębszej patelni rozgrzej olej do smażenia. Kawałki morszczuka zanurzaj w cieście i smaż na oleju, aż ładnie się zarumienią. 
    3. Usmażone ryby odłóż na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. 

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów